Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu vodorovná

Hovorme o jedle 2018Vytlačiť
 

Tento školský rok sme sa opäť zapojili do súťaže Hovorme o jedle, ktorú organizovala Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora spolu s Centrom rozvoja znalostí o potravinách. Dva dni sme sa venovali rôznym aktivitám, ktoré nám pomohli získať veľa zaujímavých informácií o potravinách a životnom prostredí.

  • Žiaci a pedagógovia I. stupňa sa najprv venovali téme: Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov. Spoločne sledovali prezentáciu „Učíme sa hravo a zdravo“. Následne plnili tvorivé aktivity: čítali „Ako Adelka nechcela jesť ovocie“; triedili ovocie a zeleninu do košíkov; vyrábali postavičky z vystrihnutého ovocia a zeleniny; pripravovali ovocné tanieriky a napichovali ovocie na špajle. Absolvovali aj exkurziu do predajne ovocia a zeleniny.   
  • Druhý deň na I. stupni sa niesol v duchu témy: Jedz a hýb sa! Aj tento deň začali mladší žiaci spoločne sledovaním prezentácie, tentoraz o zdravej výžive a životnom štýle. Potom sa rozdelili do skupín a v parku realizovali športové aktivity. Body získavali za úspešné zvládnutie nasledovných úloh: prejsť po kamennom chodníku; hokejkou zvládnuť loptičkový slalom; preskakovať cez švihadlo po stanovenej trase; súťaž v jazde na kolobežke. Za aktivity boli žiaci odmenení chutným ovocím.
  • Starší žiaci a pedagógovia na II. stupni pracovali prvý deň na aktivitách ku téme: Potraviny a životné prostredie. Spoločne si najprv pozreli prezentáciu o bioodpade a potom už jednotlivé skupiny pracovali na pripravených zaujímavých a poučných aktivitách: výroba kompostéra na školský pozemok; výroba vzorového minikompostu;  šitie nákupných ekotašiek a tašiek na zber ovocia; výroba didaktickej pomôcky Kompostér – čo v ňom môže byť;  výroba pojmovej mapy a plagátov ku dennej téme. Žiaci sa zúčastnili aj exkurzie na zberný dvor.
  •  Počas druhého dňa  žiaci a pedagógovia II. stupňa realizovali aktivity pripravené ku téme: Mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny. Projektový deň začali opäť všetci spoločne – sledovaním pripravenej prezentácie. Tá pre žiakov zhrnula základné informácie o druhoch mäsa, najznámejších druhoch rýb na Slovensku, o veľkosti a výživovej hodnote vajec a o rozdelení i výživnosti strukovín. Potom už žiaci pracovali na pripravených úlohách: výroba pojmovej mapy „Mäso“; výroba didaktickej pomôcky „Strukoviny“; príprava rybacej a vajíčkovej nátierky; maľovanie plagátov ku dennej téme; šikovné žiačky a pani učiteľky uvarili kotlíkový fazuľový guláš. Žiaci sa zúčastnili aj dvoch exkurzií, a to na farmársky dvor a do predajne mäsa.

Zaujímavé projektové dopoludnia so súťažou Hovorme o jedle nás naučili veľa nových informácií. Hravou formou sme sa dozvedeli viac o tom, ako produkovať menej odpadu, ako odpadky separovať, ako sa zdravšie stravovať a aj to, ako pomôcť ku zdraviu aj našej planéte.

 

Mgr. Janka Vigová

IMG_1611.JPG


 
 

Komunikácia s občanmi cez mobilnú aplikáciu City Monitor

Mobilná aplikácia Virtualne

dnes je: 21.11.2018

meniny má: Elvíra

Lokalita: Viničky
0904 678 078, 0918 645 422

CIVILNÁ OCHRANA - základné informácie v pdf CO.pdf (439.9 kB)
webygroup

English version
TitulkaMestoObčan/PodnikateľTuristické informačné centrumEnglish
Úvodná stránka